الثلاثاء، 4 أبريل 2017

كيف تحضري عجينة السيراميك في المنزل

اليكي طريقة تحضير عجينة السيراميك في المنزل بأكثر من وصفة
ولمن لا يعرف عجينة السيراميك هي عجينة يتم تحضيرها من مكونات بسيطة
ويمكنك تشكيلها الى مجسمات و ورود و أشكال مختلفة ويمكن اضافة الألوان اليها ...

عجينة سيراميك



طريقة ورود سيراميك









الطريقة الأولى لعمل عجينة السيراميك :
الخامات المطلوبة
- 1 كوب نشا .
- ½ كوب غراء أبيض (المستخدم فى أعمال الخشب) .
- جليسرين أو فازلين .
طريقة التنفيذ :
- يوضع النشا على الغراء ويعجنا سوياً.
- اضافة الجليسرين أو الفازلين بكمية مناسبة ليساعد على تماسك العجينة وليونتها بحيث تصبح سهلة التشكيل.
- توضع العجينة في كيس مباشرة بعد الإنتهاء ليحافظ على ليونتها ويؤخذ منها قدر الحاجة .
- من الممكن استعادة ليونة العجين المتبقى من بعض الأعمال بإضافة قليل من الغراء .
- بعد جفاف العجينة وأخذها للشكل المطلوب من الممكن تعديل بعض الأخطاء باستخدام الحرارة مثل مقدمة مسدس الشمع .
- الان اكملنا العجينة ويمكنك إستخدامها فى تصميم الشكل المطلوب .
- دعيها حتى تنشف ثم قومي بتلوينها باللون المناسب وبعد أن يجف اللون أضيفي عليها اللمعة بالورنيش .


 
الطريقة الثانية لعمل عجينة السيراميك :
الخامات المطلوبة
2 كوب من النشا (دقيق ذرة خاص لعجينة السيراميك) .
2 كوب غراء خشب أو لاصق خشب أبيض .
1 ملعقة كبيرة من عصير الحامض .
2 ملاعق كبار من القازلين (الفازلين سائل شفاف و ليس الفازلين كريم)
1 ملعقة كبيرة من كريم نيفيا أو أي كريم آخر .
طريقة التنفيذ :
نقوم بخلط جمع المقادير (عدا كريم نيفيا) جيدا حتى لا تبقى لدينا حبيبات النشا ثم نصب الخليط في مقلاة ثقيلة لا تلصق و نضعها على نار هادئة و نقوم بالخلط حتى تصبح لدينا عجينة متجانسة ثم نأخدها و ندلكها باليد جيداً مع وضع نيفيا أثناء التدليك حتى تكون العجينة رطبة و متجانسة ثم شكلي منها ما شئت .



 
 الطريقة الثالثة :
 عجينة السيراميك بطريقة هاجر الشعراوى
اولا الخامات المطلوبه
1 نشا سايب غير معبأ ويوجد عند العطار
2 غراء ابيض .. يفضل اوكى او نوع جيد غير ردئ
3فازلين لا يشترط طبى بل يمكن استخدامه خارج الصلاحيه
4اكياس بلاستيك الخاصه بالسندويتشات
5الوان جواش انابيب او برطمانات
6مقص / كتر / اعواد الشيش طاووك/ نشابه صغيره او ما شابه
فيبر او فوم الخاص بحشو المخدات (قطعه صغيره )
نضع كميه من الغراء فى اى وعاء ( علبه / طبق / كيس بلاستيك ) حسب راحتك ... ثم يضاف عليها النشا بالتدريج بحيث تدمج كل كميه تضاف مع الغراء قبل اضافة الاخرى
بعد ما تصبح عجينه يابسه نخرجها من العبوه ايا كانت ونضعها على رخامه او قطعة زجاج ونضيف الفازلين تقريبا ملعقه
ونعجن حتى تصير مثل عجينة البيتزا لينه مثلها ... مع ملاحظة انها لو بتلزق بتكون محتاجه نشا ولو ثقيله بتكون محتاجه فازلين وبعدين نحفظها فى كيس ونفرغ منه الهوا
نتركها على الاقل نصف ساعه تستريح وبعد كده هنعرف هى محتاجه ايه بالضبط يعنى لو لقيناها لينه جدا وسايحه امامنا حل من 2 اما نضيف نشا او نعمل قطعة عجين اخرى ويكون الشا فيها زياده ونخلطهم ببعض
ثم نضيف الالوان اللى حابينها ممكن زيت او جواش وطبعا منغير ما نخففها بمايه و نكون حريصين فى كمية اللون لان الفواتح ارق واجمل ملاحظه الالوان ممكن تسيح العجينه فنكون حذرين وكمان ممكن نضيف للعجين لون ابيض عشان لونها يفضل زاهى لما تجفونقسمها فى اكياس محكمة الغلق مع مراعاة انها تغمق درجه بعد الجفاف .. وبعدين نشكلها زي ما نحب ونتركها تنشف تماما وهي بتنشف من الهوا ..ممكن بعد ما تجف تماما تستخدمى الاسبراى الشفاف فى رشها لزيادة اللمعان او كمان المانكيير الشفاف
القوالب اخر حاجه تفكرى فيها انا ما استخدمت القوالب الا قليل استخدام اليدين والامكانيات البسيطه اروع

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اعلانات

google.com, pub-6412338943539923, DIRECT, f08c47fec0942fa0